Mus z awokado
Mus z awokado
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy do miski, po czym rozgniatamy na masę
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 4 godz.
- Opcjonalnie możemy posypać mus migdałami lub innymi orzechami
- Mus możemy stosować np. jako dodatek do ziemniaków
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z awokado.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
- Chili w proszku (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.