Naleśniczki kokosowe z orzechami
					Naleśniczki kokosowe z orzechami
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy połowę tłuszczu, cukier i przyprawy (sól), dolewamy mleko i dokładnie miksujemy
 - Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do osobnej miski i mieszamy
 - Orzechy drobno siekamy
 - Wszystkie składniki (poza drugą połową tłuszczu) razem łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
 - Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
 - Na rozgrzany tłuszcz wykładamy łyżką porcję masy i tworzymy naleśniczki o średnicy ok. 6-7 cm, które smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
 - Naleśniczki możemy podawać z dodatkiem ulubionych składników np. z masłem orzechowym
 
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 naleśniczki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
 - Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
 - Migdał (50 g)
 - Mąka kokosowa (24 g)
 - Mleko kokosowe (20 ml)
 - Cukier trzcinowy (5 g)
 - Sól kłodawska (0.5 g)
 - Proszek do pieczenia (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
