fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniczki kokosowe z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce4166811-48a0-4982-a65d-e8d7aecd6264
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniczki kokosowe z orzechami

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy połowę tłuszczu, cukier i przyprawy (sól), dolewamy mleko i dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do osobnej miski i mieszamy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza drugą połową tłuszczu) razem łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz wykładamy łyżką porcję masy i tworzymy naleśniczki o średnicy ok. 6-7 cm, które smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
  • Naleśniczki możemy podawać z dodatkiem ulubionych składników np. z masłem orzechowym

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 naleśniczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Migdał (50 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Francuskie naleśniki z jabłkami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki z letnimi owocami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Mąkę (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >