fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paleo lasagna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-11

Paleo lasagna

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół”
  • Zaczynamy smażyć mięso
  • W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa 
  • Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy do odparowania nadmiaru wody
  • W tym czasie kroimy cukinie na bardzo cienkie plastry lub szeroką obieraczka na wstążki
  • W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę warstwę mięsa w sosie pomidorowym i cukinii (zaczynamy od mięsa, kończymy na cukinii)
  • Pieczemy 45 minut

Rady dietetyka

Wybierając inny rodzaj mięsa należy wziąć pod uwagę indywidualne alergie i nietolerancje. Więcej na ten temat możesz przeczytać w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Mięso najlepiej jest zmielić samodzielnie w domu.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego
  • 3 puszki pomidorów (1200 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 łyżka ziół prowansalskich (10 g)
  • 4 małe cukinie (1200 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia - duża, Piekarnik, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu z chrupiącą szynką parmeńską

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski Wkładamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem Zostawiamy na 2 min i przecedzamy na sicie Odcedzony jarmuż przekładamy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Ziemniaczana kanapka z jajem – na ciepło

Placuszki Ziemniaki, oliwę z oliwek, mąkę, tymianek i rozmaryn mieszamy razem i formujemy kulki, potem rozpłaszczamy je do postaci placka grubego na ok 1-2 cm Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Smażymy placuszki po parę minut z…

WIĘCEJ >