fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paleo lasagna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdd02c839-3ae0-4118-b0d9-49fad7ae6554
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Paleo lasagna

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół”
  • Zaczynamy smażyć mięso
  • W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa 
  • Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy do odparowania nadmiaru wody
  • W tym czasie kroimy cukinie na bardzo cienkie plastry lub szeroką obieraczka na wstążki
  • W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę warstwę mięsa w sosie pomidorowym i cukinii (zaczynamy od mięsa, kończymy na cukinii)
  • Pieczemy 45 minut

Rady dietetyka

Wybierając inny rodzaj mięsa należy wziąć pod uwagę indywidualne alergie i nietolerancje. Więcej na ten temat możesz przeczytać w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Mięso najlepiej jest zmielić samodzielnie w domu.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego
  • 3 puszki pomidorów (1200 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 łyżka ziół prowansalskich (10 g)
  • 4 małe cukinie (1200 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia - duża, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >