fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z bobu i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8cf885fd-2b03-4703-8797-9ad5254bcdcb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z bobu i awokado

Przygotowanie

  • Bób dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zaczynamy gotować
  • Gdy woda zacznie się gotować, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy bób przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Następnie bób odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki
  • Do blendera wkładamy bób, awokado oraz zieleninę i dokładnie blendujemy
  • Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bób (320 g)
  • Awokado (140 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasztet z wytrawnym sosem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy tłuszczem Cebulę z marchewką obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy mięso i…

WIĘCEJ >

Pasta z pieczonego selera

Orzechy wrzucamy do miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8-12 godz. Po tym czasie orzechy odcedzamy i obieramy ze skórki Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W osobnym garnku zagotowujemy wodę Piekarnik rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >