fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z bobu i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8cf885fd-2b03-4703-8797-9ad5254bcdcb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z bobu i awokado

Przygotowanie

  • Bób dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zaczynamy gotować
  • Gdy woda zacznie się gotować, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy bób przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Następnie bób odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki
  • Do blendera wkładamy bób, awokado oraz zieleninę i dokładnie blendujemy
  • Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bób (320 g)
  • Awokado (140 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekane pomidory z ziołami

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z czosnkiem Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy…

WIĘCEJ >

Jogurtowa polewa

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Kotleciki z ciecierzycy

Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Po tym czasie odcedzamy ciecierzycę…

WIĘCEJ >