fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d1a5645-64bf-4e2d-a066-835472ab2cf3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasztet z grzybami

Przygotowanie

  • Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc
  • Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz.
  • Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa
  • Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy jajko i przyprawiamy
  • Dokładnie mieszamy
  • Gotową masę wlewamy do nasmarowanego naczynia żaroodpornego
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 80 minut, a następnie studzimy w wyłączonym piekarniku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pasztetów.

Pasztet możemy przechowywać w lodówce przez 4-5 dni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk wątróbka (300 g)
  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Bulion mięsny (50 ml)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Podgrzybek suszony (40 g)
  • Sałata masłowa (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Potrawka z chorizo

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną Dodajemy pół szklanki wody Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz….

WIĘCEJ >

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >