fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki w panierce

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-102
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczarki w panierce

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
  • Na papier układamy pieczarki
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, mieszamy, a następnie posypujemy mieszanką pieczarki
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy go do dzbanka
  • Dodajemy przyprawy oraz przyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy, a następnie polewamy tłuszczem pieczarki
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (240 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Masło (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Meatloaf

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Mięso mielone przenosimy do miski Czosnek obieramy i wkładamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do blendera…

WIĘCEJ >

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >