fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczarki w panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c200dd84e-de30-47cc-a2a9-2aea5ffcb5d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczarki w panierce

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
  • Na papier układamy pieczarki
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, mieszamy, a następnie posypujemy mieszanką pieczarki
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy go do dzbanka
  • Dodajemy przyprawy oraz przyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy, a następnie polewamy tłuszczem pieczarki
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (240 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Masło (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Kotlety drobiowe po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

„Wrapy” z sałaty z kurczakiem i awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak aby…

WIĘCEJ >