fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki w panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c200dd84e-de30-47cc-a2a9-2aea5ffcb5d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczarki w panierce

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
  • Na papier układamy pieczarki
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, mieszamy, a następnie posypujemy mieszanką pieczarki
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy go do dzbanka
  • Dodajemy przyprawy oraz przyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy, a następnie polewamy tłuszczem pieczarki
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (240 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Masło (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Orientalne steki teriyaki

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy 1/3 ilości sosu sojowego i dokładnie mieszamy Do miski wkładamy mięso i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą Następnie owijamy…

WIĘCEJ >

Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz cynamon i mieszamy

WIĘCEJ >

Przepyszny deser bananowy z lodami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Banany (nieobrane) kładziemy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut (skórka powinna poczernieć, lecz miąższ powinien zostać jędrny) Po tym czasie wyciągamy banany z…

WIĘCEJ >