fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone kotlety wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f38c2a-dae8-4944-85f3-bd4888c848f0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczone kotlety wołowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Temp. piekarnika zmniejszamy do 160 st. C i pieczemy mięso jeszcze przez ok. 2 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina żebra (780 g)
  • Musztarda (60 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Anchois (sardela) (10 g)
  • Estragon suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie płaskie, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajo w foremce z boczku

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem Ścianki foremek w środku wykładamy plastrami boczku Do miski po kolei wybijamy jaja i przelewamy do foremek z boczkiem Jaja posypujemy przyprawami i…

WIĘCEJ >

Brownie pomidorowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >

Kurczak z pastą curry

Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy połowę jogurtu i dokładnie mieszamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy pastę, mieszamy i…

WIĘCEJ >