fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone kotlety wołowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-306
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczone kotlety wołowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Temp. piekarnika zmniejszamy do 160 st. C i pieczemy mięso jeszcze przez ok. 2 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina żebra (780 g)
  • Musztarda (60 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Anchois (sardela) (10 g)
  • Estragon suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie płaskie, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z ryżem

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Wietnamska zupa z wołowiną

Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w plastry Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i…

WIĘCEJ >

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…

WIĘCEJ >