fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone kotlety wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f38c2a-dae8-4944-85f3-bd4888c848f0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczone kotlety wołowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Temp. piekarnika zmniejszamy do 160 st. C i pieczemy mięso jeszcze przez ok. 2 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina żebra (780 g)
  • Musztarda (60 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Anchois (sardela) (10 g)
  • Estragon suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie płaskie, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jabłkowo-imbirowe kotlety wieprzowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy cukier i przyprawy (imbir i pieprz), dolewamy sok jabłkowy i sos (…)

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, (…)

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące kotlety wieprzowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety drobiowe po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >