Pieczone kotlety wołowe
Pieczone kotlety wołowe
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski
- Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy
- Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 25-30 minut
- Temp. piekarnika zmniejszamy do 160 st. C i pieczemy mięso jeszcze przez ok. 2 godz.
- Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina żebra (780 g)
- Musztarda (60 g)
- Czosnek (15 g)
- Anchois (sardela) (10 g)
- Estragon suszony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jajo w foremce z boczku
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem Ścianki foremek w środku wykładamy plastrami boczku Do miski po kolei wybijamy jaja i przelewamy do foremek z boczkiem Jaja posypujemy przyprawami i…
WIĘCEJ >Brownie pomidorowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…
WIĘCEJ >Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami
Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….
WIĘCEJ >Kurczak z pastą curry
Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy połowę jogurtu i dokładnie mieszamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy pastę, mieszamy i…
WIĘCEJ >