fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony banan z malinami i truskawkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c30fa4439-6d29-4ca4-8d26-7db0d724e682-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze
  • Banana nacinamy wzdłuż skóry 
  • Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao
  • Wkładamy banana do piekarnika
  • Pieczemy 12-15 minut
  • Wyjmujemy banana z piekarnika
  • Przekładamy na talerz
  • Obok kładziemy kilka truskawek

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Malina (świeża) (70 g)
  • Truskawka (świeża) (70 g)
  • Kakao w proszku (8 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić w plastry Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z pietruszkowym pesto

Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Seler oraz pomidorki kroimy…

WIĘCEJ >

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >