fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony banan z malinami i truskawkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c30fa4439-6d29-4ca4-8d26-7db0d724e682-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze
  • Banana nacinamy wzdłuż skóry 
  • Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao
  • Wkładamy banana do piekarnika
  • Pieczemy 12-15 minut
  • Wyjmujemy banana z piekarnika
  • Przekładamy na talerz
  • Obok kładziemy kilka truskawek

Uwagi

W przepisie można wykorzystać dowolne, ulubione owoce. Przepis wówczas zostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • 1 garść malin (70 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)
  • 1 łyżeczka kakao (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka - keksówka, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z batatów z przyprawami

Bataty obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Salceson z czekolady

Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >