Pieczony łosoś z salsą z awokado
					Pieczony łosoś z salsą z awokado
Przygotowanie
Salsa
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę
 - Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy
 - Pomidorki kroimy na pół
 - Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy
 
Ryba
- Każdy filet powinien ważyć ok. 110 g
 - Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
 - Blachę wykładamy folią aluminiową
 - Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
 - Rybę smarujemy mieszanką przypraw i kładziemy na blachę
 - Następnie polewamy rybę tłuszczem i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15 minut
 - Rybę podajemy z salsą
 
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia łososia.
Autor
Lista składników
Salsa
- Awokado (140 g)
 - Pomidor koktajlowy (100 g)
 - Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
 - Sok z cytryny (bio) (15 ml)
 - Cytryna – skórka (3 g)
 
Ryba
- Łosoś atlantycki (świeży) (440 g)
 - Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
 - Kminek mielony (3 g)
 - Kolendra (świeża) (1.5 g)
 - Cebula granulowana (1.5 g)
 - Sól morska (0.5 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 - Pieprz kajeński (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
