fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony łosoś z salsą z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfdfb0771-33ee-4a0d-8fa1-6b920c17c736
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony łosoś z salsą z awokado

Przygotowanie

Salsa

  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę
  • Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy

Ryba

  • Każdy filet powinien ważyć ok. 110 g
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy folią aluminiową
  • Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę smarujemy mieszanką przypraw i kładziemy na blachę
  • Następnie polewamy rybę tłuszczem i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15 minut
  • Rybę podajemy z salsą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Salsa

  • Awokado (140 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (15 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Ryba

  • Łosoś atlantycki (świeży) (440 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kminek mielony (3 g)
  • Kolendra (świeża) (1.5 g)
  • Cebula granulowana (1.5 g)
  • Sól morska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >