fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony ser owczy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9cceb024-7614-4ea9-976d-6108d4432318
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony ser owczy z warzywami

Przygotowanie

  • Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera)
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry
  • Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden kawałek na 100 g sera)
  • Każdy kawałek folii smarujemy tłuszczem i układamy na nich plastry sera
  • Na ser kładziemy pomidory, cebulę, czosnek oraz oliwki, posypujemy przyprawami i zawijamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Zawinięty ser układamy na blachę i wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ser Camembert (50 g)
  • Rukola (40 g)
  • Truskawka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Orzech ziemny (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Topinambur z grzybami

Cebulę i grzyby kroimy w kostkę Czosnek przeciskamy przez praskę Topinambur obieramy i kroimy w kostkę Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur Przyprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Szybka sałatka z rukolą

Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >