fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony ser owczy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-183
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony ser owczy z warzywami

Przygotowanie

  • Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera)
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry
  • Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden kawałek na 100 g sera)
  • Każdy kawałek folii smarujemy tłuszczem i układamy na nich plastry sera
  • Na ser kładziemy pomidory, cebulę, czosnek oraz oliwki, posypujemy przyprawami i zawijamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Zawinięty ser układamy na blachę i wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych serów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bundz (600 g)
  • Pomidor (400 g)
  • Cebula (200 g)
  • Oliwki zielone (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Mini pączusie/ gofry

Wszystkie składniki blendujemy razem. Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt. Wypiekamy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Ryżanka z jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jabłko obieramy i kroimy w plastry Ryżankę przenosimy do miski, dekorujemy plastrami jabłka i posypujemy cynamonem

WIĘCEJ >