Pieczony ser owczy z warzywami
Pieczony ser owczy z warzywami
Przygotowanie
- Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera)
- Pomidory kroimy w plastry
- Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry
- Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden kawałek na 100 g sera)
- Każdy kawałek folii smarujemy tłuszczem i układamy na nich plastry sera
- Na ser kładziemy pomidory, cebulę, czosnek oraz oliwki, posypujemy przyprawami i zawijamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
- Zawinięty ser układamy na blachę i wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (50 g)
- Rukola (40 g)
- Truskawka (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Orzech ziemny (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.