fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony ser owczy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9cceb024-7614-4ea9-976d-6108d4432318
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony ser owczy z warzywami

Przygotowanie

  • Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera)
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry
  • Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden kawałek na 100 g sera)
  • Każdy kawałek folii smarujemy tłuszczem i układamy na nich plastry sera
  • Na ser kładziemy pomidory, cebulę, czosnek oraz oliwki, posypujemy przyprawami i zawijamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Zawinięty ser układamy na blachę i wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ser Camembert (50 g)
  • Rukola (40 g)
  • Truskawka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Orzech ziemny (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z indyka po chińsku

Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy oraz przyprawy (chili) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Co ok. 30 minut obracamy…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Ryż pomarańczowo-miętowy

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy orzechy i podsmażamy przez ok. 2-4 minuty (do momentu,…

WIĘCEJ >

Jaglanka z dynią

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jaglankę…

WIĘCEJ >