fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś indyka, zapiekane ziemniaki, awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c973d8a72-4c28-4754-9b79-05b9bd1f091c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś indyka, zapiekane ziemniaki, awokado

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i układamy na papier
  • Następnie ziemniaki polewamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy
  • Następnie mięso przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Awokado obieramy i kroimy w paski, a następnie układamy na talerzu i posypujemy nasionami
  • Obok awokado nakładamy ziemniaki
  • Mięso ściągamy z patelni, odkładamy na deskę, czekamy 3-5 minut do ostygnięcia i kroimy w plastry
  • Plastry mięsa układamy obok ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Awokado (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany stek z pieczarkami

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dolewamy sos sojowy i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do naczynia płaskiego (niemetalowego) wkładamy mięso, dodajemy pieczarki, dolewamy marynatę i całość dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie musztardowym

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski wlewamy tłuszcz (2/5 ilości oliwy), dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Mięso…

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >