Pikantny kurczak Jalfrezi

Pikantny kurczak Jalfrezi
Przygotowanie
- Mięso kroimy na kawałki
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
- Paprykę kroimy w plasterki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Następnie przenosimy mięso do miski i odstawiamy do ostygnięcia
- Na patelnię wrzucamy cebulę, czosnek z imbirem oraz paprykę i smażymy przez ok. 4-5 minut
- Dodajemy pastę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
- Dodajemy z powrotem mięso, pomidory oraz wodę i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
- Cały czas mieszając stopniowo dodajemy jogurt
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (400 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (105 g)
- Jogurt naturalny (100 g)
- Masło (50 g)
- Woda (45 ml)
- Pasta curry czerwona (28 g)
- Kolendra (świeża) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Imbir korzeń (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.