fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pikantny kurczak Jalfrezi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c729e5c33-843e-40f7-89b9-0b06b199fa3d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pikantny kurczak Jalfrezi

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy mięso do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na patelnię wrzucamy cebulę, czosnek z imbirem oraz paprykę i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy pastę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy z powrotem mięso, pomidory oraz wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Cały czas mieszając stopniowo dodajemy jogurt
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Masło (50 g)
  • Woda (45 ml)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). Polewamy je z wierzchu łyżeczką oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika. Indyka mieszamy z mąką,…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Kokosowe pulpeciki w sosie leśnym z makaronem z cukinii

Grzyby dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie Mięso podzielić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku (średnie dziurki) Marchew i pietruszkę zmielić Zmielone warzywa połączyć z mielonym mięsem Rozmaryn drobno…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >