fbpx
logo
Szukaj
open close

Piknikowe mięso w cieście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1b8074a1-a96e-4780-b3b3-c14c91b20895
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Piknikowe mięso w cieście

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Spód i boki tortownicy wykładamy ciastem (2/3 ilości), a następnie wkładamy do zamrażarki
  • Warzywa obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski (cebulę do osobnej miski)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pozostałe warzywa, przecier, sos i przyprawy (sól i pieprz), dokładnie mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy patelnię z kuchenki
  • Z zamrażarki wyciągamy tortownicę
  • Na ciasto nakładamy nadzienie, przykrywamy pozostałym ciastem i przyciskamy brzegi
  • Jajo wybijamy na talerz i delikatnie roztrzepujemy, a następnie smarujemy nim wierzch ciasta
  • Tortownicę wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Marchew (300 g)
  • Ciasto francuskie (225 g)
  • Cebula (210 g)
  • Pietruszka korzeń (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos Worcestershire (12 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Łopatka i nerki w cieście

Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do plastikowego worka Dodajemy mąkę i potrząsamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią dokładnie pokryty Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Pieczarki kroimy w plasterki Na patelni…

WIĘCEJ >

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Pudding ryżowy z cynamonem

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon mielony, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Dodajemy cukier i…

WIĘCEJ >

Tagine z kurczaka i daktyli

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin i imbir) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wsadzamy do lodówki na ok. 30 minut Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >