fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Piknikowe mięso w cieście

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-274
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Piknikowe mięso w cieście

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Spód i boki tortownicy wykładamy ciastem (2/3 ilości), a następnie wkładamy do zamrażarki
  • Warzywa obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski (cebulę do osobnej miski)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pozostałe warzywa, przecier, sos i przyprawy (sól i pieprz), dokładnie mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy patelnię z kuchenki
  • Z zamrażarki wyciągamy tortownicę
  • Na ciasto nakładamy nadzienie, przykrywamy pozostałym ciastem i przyciskamy brzegi
  • Jajo wybijamy na talerz i delikatnie roztrzepujemy, a następnie smarujemy nim wierzch ciasta
  • Tortownicę wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Marchew (300 g)
  • Ciasto francuskie (225 g)
  • Cebula (210 g)
  • Pietruszka korzeń (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos Worcestershire (12 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Ryżanka z truskawkami i skórką cytryny

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Truskawki kroimy na 4 części Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy skórą z cytryny oraz truskawkami

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii z ziołami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z przyprawami i całość dokładnie mieszamy Cukinię kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >