fbpx
logo
Szukaj
open close

Piknikowe mięso w cieście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1b8074a1-a96e-4780-b3b3-c14c91b20895
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Piknikowe mięso w cieście

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Spód i boki tortownicy wykładamy ciastem (2/3 ilości), a następnie wkładamy do zamrażarki
  • Warzywa obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski (cebulę do osobnej miski)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pozostałe warzywa, przecier, sos i przyprawy (sól i pieprz), dokładnie mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy patelnię z kuchenki
  • Z zamrażarki wyciągamy tortownicę
  • Na ciasto nakładamy nadzienie, przykrywamy pozostałym ciastem i przyciskamy brzegi
  • Jajo wybijamy na talerz i delikatnie roztrzepujemy, a następnie smarujemy nim wierzch ciasta
  • Tortownicę wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Marchew (300 g)
  • Ciasto francuskie (225 g)
  • Cebula (210 g)
  • Pietruszka korzeń (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos Worcestershire (12 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn, Tortownica - średnica 22 cm, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >