fbpx
logo
Szukaj
open close

Pilaw z baraniną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccc2d855b-aa1b-400b-8122-0dfa02b9e947
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pilaw z baraniną

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony przez kilka minut
  • Dolewamy wodę (1/3 ilości) i dusimy przez ok. 1 godz.
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w dużą kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
  • Do mięsa dodajemy pomidory, paprykę i ryż, wlewamy wodę (2/3 ilości) i dusimy pod przykryciem przez ok. 40-45 minut na małym ogniu (dusimy do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pilawu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (500 g)
  • Woda (375 ml)
  • Baranina polędwica (surowa) (350 g)
  • Cebula (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ryż basmati (90 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość…

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >

Pieczone udko z kurczaka z kapustą

Kapustę szatkujemy i przenosimy do garnka Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka dodajemy tłuszcz (masło), wlewamy bulion i dusimy do miękkości (ok. 35-40 minut) Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >