Podsmażona chrupiąca cukinia
Podsmażona chrupiąca cukinia
Przygotowanie
- Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm
- Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż zmięknie i lekko zbrązowieję)
- Cukinię równomiernie rozkładamy na patelni, posypujemy serem i smażymy nie mieszając przez ok. 5 minut (do momentu, aż ser się stopi)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia cukinii.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (1200 g)
- Ser Parmezan (160 g)
- Masło (30 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.