Pomidorowe bałwanki
Pomidorowe bałwanki
Przygotowanie
- Z pomidorów odcinamy „czapeczkę” czyli plaster z góry o grubości ok. 1 cm
- Następnie wydrążamy z pomidorów miąższ, a do wydrążonych dziur nakładamy twaróg i przykrywamy czapeczką
- Z mozzarelli wycinamy kawałki przypominające czapeczki i kładziemy na czapeczki z pomidorów
- Tak przygotowane pomidory dekorujemy pozostałymi składnikami, jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Pomidor malinowy (750 g)
- Ser twarogowy krowi (200 g)
- Ser Mozzarella (25 g)
- Jogurt naturalny (10 g)
- Porzeczka czerwona (5 g)
- Pieprz ziarnisty (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.