Potrawka z indykiem i jarmużem
Potrawka z indykiem i jarmużem
Przygotowanie
- Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Jarmuż rwiemy na kawałki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
- Dodajemy pomidory z puszki i dusimy przez ok. 15 minut
- Dodajemy jarmuż oraz oliwki, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych potrawek.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (200 g)
- Indyk pierś (150 g)
- Oliwki czarne (36 g)
- Cebula (25 g)
- Jarmuż (20 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.