Potrawka z indykiem i jarmużem
Potrawka z indykiem i jarmużem
Przygotowanie
- Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Jarmuż rwiemy na kawałki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
- Dodajemy pomidory z puszki i dusimy przez ok. 15 minut
- Dodajemy jarmuż oraz oliwki, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych potrawek.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (200 g)
- Indyk pierś (150 g)
- Oliwki czarne (36 g)
- Cebula (25 g)
- Jarmuż (20 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz…
WIĘCEJ >Mus bananowy z sosem malinowym
Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Sos malinowy: Maliny wkładamy do garnuszka Podgrzewamy aż się rozpuszczą i…
WIĘCEJ >Pieczona łopatka z pak choi
Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli. Ustawiamy piekarnik na 180 st. C. Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego…
WIĘCEJ >Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)
Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…
WIĘCEJ >