fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z indykiem i jarmużem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2ba5d075-b9a4-4eea-9865-5c2aaaa6f805
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka z indykiem i jarmużem

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Jarmuż rwiemy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • Dodajemy pomidory z puszki i dusimy przez ok. 15 minut
  • Dodajemy jarmuż oraz oliwki, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych potrawek.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (200 g)
  • Indyk pierś (150 g)
  • Oliwki czarne (36 g)
  • Cebula (25 g)
  • Jarmuż (20 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Jaja mieszamy z mlekiem Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony Do naczynia, w…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona rolada

Mięso układamy w misie wolnowaru, dodajemy wodę i przyprawy Ustawiamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. Podając kroimy w plastry

WIĘCEJ >

Wątroba cielęca

Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…

WIĘCEJ >