fbpx
logo
Szukaj
open close

Przecier z daktyli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cca2b7544-6b10-4a48-a4e7-0b6e1146731d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przecier z daktyli

Przygotowanie

  • Daktyle wsypujemy do miski, zalewamy wodą (tak, aby wszystkie były pokryte) i odstawiamy na noc
  • Następnie blendujemy wraz z wodą, w której się moczyły na gładką konsystencję
  • Jeżeli chcemy przechowywać taki przecier dłużej – musimy go zagotować, a następnie przełożyć do słoików i zapasteryzować

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z daktylami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Daktyl (180 g)
  • Woda (100 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Babeczki owsiane z daktylami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do muffinów lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy w zagłębienia papierowe foremki Daktyle (…)

WIĘCEJ >

Napój daktylowy

Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i (…)

WIĘCEJ >

Tofurnik z karmelem daktylowym

Wszystkie daktyle do użycia w przepisie moczymy w gorącej wodzie przez kilka minut. Następnie wodę odlewamy, ale zostawiamy jeszcze do (…)

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie (…)

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >