fbpx
logo
Szukaj
open close

Przecier z daktyli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cca2b7544-6b10-4a48-a4e7-0b6e1146731d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przecier z daktyli

Przygotowanie

  • Daktyle wsypujemy do miski, zalewamy wodą (tak, aby wszystkie były pokryte) i odstawiamy na noc
  • Następnie blendujemy wraz z wodą, w której się moczyły na gładką konsystencję
  • Jeżeli chcemy przechowywać taki przecier dłużej – musimy go zagotować, a następnie przełożyć do słoików i zapasteryzować

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z daktylami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Daktyl (180 g)
  • Woda (100 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Paszteciki z indykiem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Zieleninę siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy cebulę oraz zieleninę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – ptaszek, sówka i lisek

Ptaszek Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie…

WIĘCEJ >

Panierowane kotlety jagnięce

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Mięso kroimy na kotlety Przygotowujemy trzy miski – do jednej miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz)…

WIĘCEJ >