Przecier z daktyli

Przecier z daktyli
Przygotowanie
- Daktyle wsypujemy do miski, zalewamy wodą (tak, aby wszystkie były pokryte) i odstawiamy na noc
- Następnie blendujemy wraz z wodą, w której się moczyły na gładką konsystencję
- Jeżeli chcemy przechowywać taki przecier dłużej – musimy go zagotować, a następnie przełożyć do słoików i zapasteryzować
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z daktylami.
Autor
Lista składników
- Daktyl (180 g)
- Woda (100 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.