fbpx
logo
Szukaj
open close

Przystawka z polędwicy wieprzowej „Olimpiada w Meksyku”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2527eb76-c2b5-45ca-8b9c-24a884835fab
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przystawka z polędwicy wieprzowej „Olimpiada w Meksyku”

Przygotowanie

  • Marchew z cebulą obieramy i kroimy w plasterki
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy
  • Garnek smarujemy połową tłuszczu
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Kładziemy mięso i obsmażamy z każdej strony, po czym przenosimy mięso do garnka
  • Na patelnię wrzucamy marchew z cebulą i obsmażamy przez ok. 3-4 minuty, po czym przenosimy do garnka
  • Do garnka dodajemy przyprawy (liście laurowe, czosnek i pieprz), pomidory i zieleninę, dolewamy wodę (woda powinna zakrywać zawartość garnka) i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godz.
  • Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy do garnka sok z limonki
  • Z garnka wyciągamy mięso i kroimy w cienkie paski, po czym układamy na talerzu wraz z warzywami i polewamy sosem
  • Przed podaniem usuwamy przyprawy (liście laurowe)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Melon miodowy (350 g)
  • Ser Mozzarella (200 g)
  • Szynka parmeńska (150 g)
  • Rukola (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieguski z mąki razowej

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy otręby oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Dodajemy tłuszcz i rozcieramy tak, aby ciasto…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Kociołek z dynią i karkówką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowa z awokado i pomidorami

Awokado obieramy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Śledzie kroimy w poprzek w 2 cm paski Wrzucamy wszystko do miski Dodajemy oliwę, trochę pieprzu i…

WIĘCEJ >