fbpx
logo
Szukaj
open close

Przystawka z polędwicy wieprzowej „Olimpiada w Meksyku”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2527eb76-c2b5-45ca-8b9c-24a884835fab
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przystawka z polędwicy wieprzowej „Olimpiada w Meksyku”

Przygotowanie

  • Marchew z cebulą obieramy i kroimy w plasterki
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy
  • Garnek smarujemy połową tłuszczu
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Kładziemy mięso i obsmażamy z każdej strony, po czym przenosimy mięso do garnka
  • Na patelnię wrzucamy marchew z cebulą i obsmażamy przez ok. 3-4 minuty, po czym przenosimy do garnka
  • Do garnka dodajemy przyprawy (liście laurowe, czosnek i pieprz), pomidory i zieleninę, dolewamy wodę (woda powinna zakrywać zawartość garnka) i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godz.
  • Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy do garnka sok z limonki
  • Z garnka wyciągamy mięso i kroimy w cienkie paski, po czym układamy na talerzu wraz z warzywami i polewamy sosem
  • Przed podaniem usuwamy przyprawy (liście laurowe)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Melon miodowy (350 g)
  • Ser Mozzarella (200 g)
  • Szynka parmeńska (150 g)
  • Rukola (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy W szklance mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >