Pstrąg faszerowany
Pstrąg faszerowany
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Pstrąga nacinamy w 2-3 miejscach tworząc kieszenie
- Zieleninę z orzechami drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Do miski dodajemy przyprawy (koper) i mieszamy
- Przygotowanym nadzieniem wypełniamy kieszenie w pstrągu i kładziemy rybę na folii aluminiowej, po czym skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami (pieprzem)
- Folię zawijamy i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pstrągiem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pstrąg potokowy (świeży) (450 g)
- Cebula (30 g)
- Migdał (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Koper (ziele) suszony (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.