fbpx
logo
Szukaj
open close

Pstrąg faszerowany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3dcee87f-212b-4b61-bcb7-b6b98293efcf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pstrąg faszerowany

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Pstrąga nacinamy w 2-3 miejscach tworząc kieszenie
  • Zieleninę z orzechami drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy przyprawy (koper) i mieszamy
  • Przygotowanym nadzieniem wypełniamy kieszenie w pstrągu i kładziemy rybę na folii aluminiowej, po czym skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Folię zawijamy i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pstrągiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pstrąg potokowy (świeży) (450 g)
  • Cebula (30 g)
  • Migdał (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Koper (ziele) suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta z wędzonego pstrąga

Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy Tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę (…)

WIĘCEJ >

Fale z pstrągiem

Do miski wsypujemy mąkę oraz sól, dolewamy tłuszcz (olej) oraz wybijamy jaja i całość zagniatamy na gładkie ciasto Z uzyskanego (…)

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z warzywami

Ryby patroszymy i dokładnie oczyszczamy Następnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym Każdą rybę z jednej strony nacinamy (…)

WIĘCEJ >