fbpx
logo
Szukaj
open close

Pstrąg faszerowany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3dcee87f-212b-4b61-bcb7-b6b98293efcf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pstrąg faszerowany

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Pstrąga nacinamy w 2-3 miejscach tworząc kieszenie
  • Zieleninę z orzechami drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy przyprawy (koper) i mieszamy
  • Przygotowanym nadzieniem wypełniamy kieszenie w pstrągu i kładziemy rybę na folii aluminiowej, po czym skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Folię zawijamy i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pstrągiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pstrąg potokowy (świeży) (450 g)
  • Cebula (30 g)
  • Migdał (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Koper (ziele) suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Krem szparagowo-szpinakowy

Cebulę z porem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Ze szparagów odcinamy kocówki i odcinamy główki, resztę kroimy na kawałki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Złote rosti

Boczek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie chrupiący) Dynię z selerem obieramy, kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki) i wrzucamy do miski Ser ścieramy na…

WIĘCEJ >