fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding ryżowy z jabłkiem i czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6adde758-e1fa-4187-9e97-484bd0341240
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding ryżowy z jabłkiem i czekoladą

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Dodajemy ryż, sól oraz cynamon, dolewamy mleko i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (na małym ogniu), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką
  • Po tym czasie dodajemy cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Jabłko kroimy w cienkie plastry
  • Pudding ryżowy przelewamy do misek, dekorujemy plastrami jabłka, a na wierzch ścieramy czekoladę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych puddingów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (1000 g)
  • Jabłko (180 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Łyżka drewniana, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brukselka z orzechami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (jeśli w składnikach jest podana sól) przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, ale nie za miękka – najlepiej al dente) Następnie brukselki odcedzamy i kroimy na poł…

WIĘCEJ >

Kanapka na ciepło z kurczakiem i warzywami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w paski Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso…

WIĘCEJ >

Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy

Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę Myjemy natkę pietruszki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy sok pomarańczowy Blendujemy

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >