fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding ryżowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a152cb3-9af6-4124-85bc-475720bd3a9e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pudding ryżowy z owocami

Przygotowanie

  • W garnku roztapiamy tłuszcz
  • Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką
  • Dodajemy cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Gotowy pudding nakładamy do misek (lub szklanek), posypujemy cynamonem i owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (1000 g)
  • Malina (140 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Borówka (100 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka drewniana

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Makaron rzodkiewkowy

Rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przyprawy. Rzodkiew obieramy na 'tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw. Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku. Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

WIĘCEJ >