fbpx
logo
Szukaj
open close

Purée z ziemniaków i selera

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce95d2ab-c1dc-43f0-8c7e-5cdda6f5642e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Purée z ziemniaków i selera

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (poza pieprzem), czosnku i zieleniny
  • Ziemniaki z selerem obieramy, po czym wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15-20 minut
  • Następnie ziemniaki z selerem odcedzamy, a z garnka wyrzucamy przyprawy
  • Do garnka dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie ucieramy na puszystą masę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami lub selerem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (440 g)
  • Seler korzeń (245 g)
  • Masło (100 g)
  • Śmietana 18% (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zielone risotto

Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelnię wrzucamy tłuszcz (masło), dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Bulion podgrzewamy na osobnej patelni Na patelnię z czosnkiem wsypujemy ryż i podrzucamy wszystko razem, aż tłuszcz…

WIĘCEJ >

Gofry z amarantusa

Do blendera wsypujemy amarantus, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy śmietankę oraz syrop i całość dokładnie blendujemy Następnie przelewamy masę do miski i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut Rozgrzewamy gofrownicę Do masy dolewamy…

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >

Kurczak z patelni z grochem cukrowym

Mięso kroimy na kawałki Do miski wsypujemy przyprawy (curry i garam masala), dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz (olej sezamowy) i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >