Purée z ziemniaków i selera
Purée z ziemniaków i selera
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (poza pieprzem), czosnku i zieleniny
- Ziemniaki z selerem obieramy, po czym wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15-20 minut
- Następnie ziemniaki z selerem odcedzamy, a z garnka wyrzucamy przyprawy
- Do garnka dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie ucieramy na puszystą masę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami lub selerem.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (440 g)
- Seler korzeń (245 g)
- Masło (100 g)
- Śmietana 18% (45 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.