fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb35d24ce-6e4f-4c4e-aa1c-5cf9ad634352
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez kilka minut do momentu, aż się zarumieni
  • Dodajemy cebulę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Zmniejszamy ogień, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i dusimy pod przykryciem przez ok. 45 minut
  • Ziemniaki z marchewką obieramy i kroimy na kawałki
  • Po upływie czasu duszenia mięsa dodajemy do rondla ziemniaki z marchewką, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 30 minut
  • Dodajemy przyprawy (sól, pieprz i paprykę), mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Marchew (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z ziemniakami

Kotlety mielone Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kotlety o grubości ok. 4-5 cm Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego,…

WIĘCEJ >

Udka kurczaka z kiełbaskami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Udka dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na 2 części Następnie nacieramy udka przyprawami (solą i pieprzem) i układamy w brytfannie Udka smarujemy roztopionym tłuszczem i posypujemy przyprawami (ziołami)…

WIĘCEJ >