Gulasz wołowy z ziemniakami
Gulasz wołowy z ziemniakami
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i smażymy przez kilka minut do momentu, aż się zarumieni
- Dodajemy cebulę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Zmniejszamy ogień, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i dusimy pod przykryciem przez ok. 45 minut
- Ziemniaki z marchewką obieramy i kroimy na kawałki
- Po upływie czasu duszenia mięsa dodajemy do rondla ziemniaki z marchewką, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 30 minut
- Dodajemy przyprawy (sól, pieprz i paprykę), mieszamy i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.
Autor
Lista składników
- Wołowina łopatka (500 g)
- Ziemniak (300 g)
- Woda (250 ml)
- Cebula (210 g)
- Marchew (90 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.