fbpx
logo
Szukaj
open close

Ragoût z białej fasoli z szafranem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2abc0491-4121-4727-a8ae-1b1b1076ff22
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ragoût z białej fasoli z szafranem

Przygotowanie

  • Fasolę wkładamy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez całą noc
  • Po tym czasie cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Paprykę gotujemy na parze przez ok. 10 minut, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę (nasiona i błonki usuwamy)
  • Fasolę odsączamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z papryką i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy fasolę i przyprawy, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 2 godz. na wolnym ogniu (od czasu do czasu dolewamy trochę wody, aby fasola była cały czas zanurzona)
  • Fasolę przenosimy na talerz i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem fasoli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Fasola biała (sucha) (400 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Szafran (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Miska, Nóż, Talerz, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Meksykańska zapiekanka z fasolą

Paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Fasolę odsączamy z zalewy, (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kiełbasą i fasolą

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, (…)

WIĘCEJ >

Ryż z fasolą

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z golonki i fasoli

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (liść laurowy i (…)

WIĘCEJ >