fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryż z fasolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1aeb8175-3348-4b2a-92f7-12b133badd1b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryż z fasolą

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Ryż odcedzamy, przenosimy do miski i rozgniatamy widelcem
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liść laurowy, goździki i tymianek) i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pozostałe przyprawy (ziele angielskie i pieprz) i smażymy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy ryż oraz fasolę, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ryżu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Ryż basmati (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (1.5 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Goździk (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę Chorizo kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Owocowa owieczka

Banana kroimy w plastry (razem ze skórką) Z kiwi wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek Winogrono kroimy w bardzo cienkie plastry Jabłko kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owieczki, tak…

WIĘCEJ >