fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanka z kiełbasą i fasolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc99267bb-8c11-49dd-a609-434c3cda080d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zapiekanka z kiełbasą i fasolą

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kiełbasy i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając
  • Podsmażone kiełbasy przenosimy na talerz, a tłuszcz zachowujemy na patelni
  • Na patelnię wrzucamy por oraz czosnek i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dolewamy cydr i bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy z powrotem kiełbasy i fasolę, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zapiekanek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Por (140 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Fasola czerwona z puszki (100 g)
  • Cydr jabłkowy (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki)…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami

Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety,…

WIĘCEJ >