fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka z kiełbasą i fasolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc99267bb-8c11-49dd-a609-434c3cda080d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zapiekanka z kiełbasą i fasolą

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kiełbasy i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając
  • Podsmażone kiełbasy przenosimy na talerz, a tłuszcz zachowujemy na patelni
  • Na patelnię wrzucamy por oraz czosnek i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dolewamy cydr i bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy z powrotem kiełbasy i fasolę, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zapiekanek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Por (140 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Fasola czerwona z puszki (100 g)
  • Cydr jabłkowy (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki mięsne w stylu japońskim

Cebulę z czosnkiem drobno siekamy Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki Kapustę drobno kroimy Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, czosnek, połowę cebuli oraz połowę imbiru i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera przenosimy do miski,…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii w pomidorowym sosie

Odcinamy końcówki cukinii, przepuszczamy przez spiromat albo kroimy obieraczką w wąskie paski Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią makaron z cukinii, dodajemy sól i pieprz, smażymy przez 3 minuty W garnku podgrzewamy passatę pomidorową…

WIĘCEJ >

Wołowina z wieprzowiną w cieście

Mięso (łopatkę) kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso (łopatkę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko Podajemy

WIĘCEJ >