Roladki z indyka nadziewane pieczarkami
					Roladki z indyka nadziewane pieczarkami
Przygotowanie
- Mięso kroimy w plastry (w zależności od ilości porcji, każdy plaster powinien ważyć ok. 120 g)
 - Szalotkę drobno siekamy
 - Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
 - W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
 - Wrzucamy szalotkę i pieczarki, mieszamy i smażymy przez ok. 10 minut (co jakiś czas mieszając)
 - Następnie ściągamy rondel z kuchenki
 - Twaróg ścieramy (np. przy pomocy widelca) i dodajemy do rondla
 - Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do rondla
 - Do rondla wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
 - Każdy plaster mięsa w połowie grubości głęboko nacinamy w poprzek i rozkładamy, po czym cienko rozbijamy tłuczkiem
 - Następnie na każdy plaster mięsa nakładamy farsz i rolujemy tak, aby farsz znajdował się w środku
 - W garnku zagotowujemy wodę
 - Przygotowane roladki zawijamy papierem do pieczenia i mocno zwijamy końcówki (jak cukierki)
 - Roladki kładziemy na folii aluminiowej i szczelnie owijamy
 - Paczuszkę z roladkami wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15 minut
 - Po tym czasie wyciągamy paczuszkę z wody, odwijamy roladki z papieru i kładziemy na talerz
 - Roladki kroimy w plasterki i podajemy
 
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (480 g)
 - Pieczarka (świeża) (200 g)
 - Ser twarogowy krowi (100 g)
 - Jajo kurze (51 g)
 - Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
 - Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
 - Szczypiorek (5 g)
 - Sól kłodawska (3 g)
 - Pieprz czarny (1.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
