fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki z indyka nadziewane pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6157882e-4872-4528-8eee-8254d8b1589b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki z indyka nadziewane pieczarkami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry (w zależności od ilości porcji, każdy plaster powinien ważyć ok. 120 g)
  • Szalotkę drobno siekamy
  • Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szalotkę i pieczarki, mieszamy i smażymy przez ok. 10 minut (co jakiś czas mieszając)
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki
  • Twaróg ścieramy (np. przy pomocy widelca) i dodajemy do rondla
  • Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do rondla
  • Do rondla wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Każdy plaster mięsa w połowie grubości głęboko nacinamy w poprzek i rozkładamy, po czym cienko rozbijamy tłuczkiem
  • Następnie na każdy plaster mięsa nakładamy farsz i rolujemy tak, aby farsz znajdował się w środku
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Przygotowane roladki zawijamy papierem do pieczenia i mocno zwijamy końcówki (jak cukierki)
  • Roladki kładziemy na folii aluminiowej i szczelnie owijamy
  • Paczuszkę z roladkami wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy paczuszkę z wody, odwijamy roladki z papieru i kładziemy na talerz
  • Roladki kroimy w plasterki i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (480 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Ser twarogowy krowi (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Nóż, Papier do pieczenia, Rondel, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Klasyczne burgery z indyka

Szczypiorek siekamy Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy Następnie dzielimy masę na części i formujemy kulę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczne tajskie curry z indyka

Mięso kroimy w kostkę Do rondla wlewamy odrobinę mleka, dodajemy pastę, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas (…)

WIĘCEJ >

Indyk z aromatycznym masłem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy do miski Dodajemy zieleninę (…)

WIĘCEJ >

Paszteciki z indykiem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Zieleninę siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Potrawka z indykiem i jarmużem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na (…)

WIĘCEJ >

-40% na wszystko!! Wpisz kod: MAJ40 w koszyku. Promka już tylko do północy!!

X