fbpx
logo
Szukaj
open close

Klasyczne burgery z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc8eb346-5f36-48ef-8581-2e632c21abab
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Klasyczne burgery z indyka

Przygotowanie

  • Szczypiorek siekamy
  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy
  • Następnie dzielimy masę na części i formujemy kulę o średnicy ok. 7-8 cm, po czym lekko spłaszczamy, aby otrzymać burgery o grubości ok. 1 cm
  • Burgery wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony
  • Burgery możesz podawać np. z dodatkiem frytek i sałatki z ulubionych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (455 g)
  • Bułka tarta (30 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Oregano suszone (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ratatouille

Warzywa kroimy w cienkie plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do naczynia żaroodpornego wylewamy pomidory, a na nich układamy na przemian plastry warzyw tak, aby lekko zachodziły na siebie Warzywa posypujemy przyprawami (solą,…

WIĘCEJ >

Taco z ryby w panierce kukurydzianej z sałatką colesław

Ryba Rybę kroimy w paski o szerokości ok. 5 cm Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (chili i sól) i mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/2 ilości) Kawałki ryby obtaczamy w mące z przyprawami, kładziemy…

WIĘCEJ >

Mięso mielone z indyka

Szczypiorek drobno siekamy Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy Na patelnię wrzucamy szczypiorek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 3-4 minuty, cały czas mieszając, aby mięso nie połączyło się w…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >