fbpx
logo
Szukaj
open close

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20094609-0cdf-4f14-b080-e2c3367ac900
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • 1/4 ilości zieleniny (bazylii) siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy całość przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy szpinak i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy połowę sosu, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut
  • Ściągamy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia
  • Dodajemy posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy w poprzek płatów lasagne i zawijamy w rulony, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wierzch polewamy pozostałym sosem i posypujemy połową sera
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową sera oraz dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Szpinak (300 g)
  • Makaron Lasagne (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bazylia (świeża) (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm W rondlu zagotowujemy wodę Na wrzątek wrzucamy kiełki i gotujemy przez ok. 1 minutę,…

WIĘCEJ >

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć) Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową…

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >