fbpx
logo
Szukaj
open close

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20094609-0cdf-4f14-b080-e2c3367ac900
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • 1/4 ilości zieleniny (bazylii) siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy całość przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy szpinak i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy połowę sosu, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut
  • Ściągamy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia
  • Dodajemy posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy w poprzek płatów lasagne i zawijamy w rulony, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wierzch polewamy pozostałym sosem i posypujemy połową sera
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową sera oraz dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Szpinak (300 g)
  • Makaron Lasagne (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bazylia (świeża) (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >