fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-290
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • 1/4 ilości zieleniny (bazylii) siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy całość przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy szpinak i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy połowę sosu, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut
  • Ściągamy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia
  • Dodajemy posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy w poprzek płatów lasagne i zawijamy w rulony, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wierzch polewamy pozostałym sosem i posypujemy połową sera
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową sera oraz dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Szpinak (300 g)
  • Makaron Lasagne (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bazylia (świeża) (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

WIĘCEJ >

Owsianka – sowa

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Kiwi…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kurka z krakersami

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Na kanapki nakładamy ser i wycinamy okrąg, a z pozostałego chleba wycinamy kawałek przypominający pióra kurki Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt…

WIĘCEJ >

Calzone z serem i grzybami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę (tymianek) drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem…

WIĘCEJ >