fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20094609-0cdf-4f14-b080-e2c3367ac900
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • 1/4 ilości zieleniny (bazylii) siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy całość przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy szpinak i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy połowę sosu, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut
  • Ściągamy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia
  • Dodajemy posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy w poprzek płatów lasagne i zawijamy w rulony, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wierzch polewamy pozostałym sosem i posypujemy połową sera
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową sera oraz dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Szpinak (300 g)
  • Makaron Lasagne (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bazylia (świeża) (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki bananowe z sosem malinowym

Placki bananowe Banana obrać, połamać/pokroić na mniejsze kawałki Dodać jajko Miksować przez 15 sekund blenderem Cały czas miksując dodajemy po łyżce mąki kokosowej, jeśli po drugiej łyżce robi się gęste to nie dodajemy już kolejnej…

WIĘCEJ >

Szpinak pieczony w papryce

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Rybę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy masło klarowane Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień Wszystko gotujemy…

WIĘCEJ >

Ziemniaczana sówka

Placki ziemniaczane Ziemniaki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach do miski i odstawiamy na ok. 5 minut Po tym czasie odlewamy i odciskamy nadmiar płynu z ziemniaków Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do miski…

WIĘCEJ >