fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z nadzieniem ze szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8fc800a-18d8-48b8-b3d5-f8eee0775ea7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki z nadzieniem ze szpinaku

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidory kroimy w paski
  • Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby powstały dwa, cieńsze filety
  • Następnie każdy filet wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm
  • Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ser, pomidory oraz szpinak i zwijamy formując roladki, po czym związujemy nicią kuchenną
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i obsmażamy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż nabiorą złocistego koloru)
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 roladki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z warzywami po azjatycku

Brokuł dzielimy na różyczki Paprykę kroimy w cienkie słupki Cebulę drobno siekamy Na patelnię wsypujemy orzechy i prażymy przez ok. 1-2 minuty, po czym ściągamy z patelni Do miski wlewamy bulion, sok pomarańczowy i sos…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Brownie pomidorowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…

WIĘCEJ >