fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki z nadzieniem ze szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8fc800a-18d8-48b8-b3d5-f8eee0775ea7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki z nadzieniem ze szpinaku

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidory kroimy w paski
  • Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby powstały dwa, cieńsze filety
  • Następnie każdy filet wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm
  • Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ser, pomidory oraz szpinak i zwijamy formując roladki, po czym związujemy nicią kuchenną
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i obsmażamy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż nabiorą złocistego koloru)
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 roladki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Tropikalna sałatka z mango

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Szczypiorek siekamy, a białe części cebulek zachowujemy Od liści kolendry odcinamy łodyżki z korzeniami Do rondla wrzucamy imbir, szczypiorek i łodyżki kolendry z korzeniami, dolewamy wodę (3…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >