Roladki z nadzieniem ze szpinaku
Roladki z nadzieniem ze szpinaku
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Pomidory kroimy w paski
- Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby powstały dwa, cieńsze filety
- Następnie każdy filet wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm
- Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ser, pomidory oraz szpinak i zwijamy formując roladki, po czym związujemy nicią kuchenną
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy roladki i obsmażamy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż nabiorą złocistego koloru)
- Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 roladki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Ser żółty (200 g)
- Szpinak (200 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
- Pomidor suszony (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mus z mango
Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)
WIĘCEJ >Tropikalna sałatka z mango
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Szczypiorek siekamy, a białe części cebulek zachowujemy Od liści kolendry odcinamy łodyżki z korzeniami Do rondla wrzucamy imbir, szczypiorek i łodyżki kolendry z korzeniami, dolewamy wodę (3…
WIĘCEJ >Kasza gryczana z kurkami
Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…
WIĘCEJ >Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…
WIĘCEJ >