fbpx
logo
Szukaj
open close

Rozgrzewająca zupa z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63c8ac49-eabe-45e9-9c65-4ed8a9392494
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rozgrzewająca zupa z kurczaka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w małą kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Seler kroimy w plasterki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż straci różowy kolor)
  • Następnie przenosimy mięso łyżką cedzakową na talerz
  • Pozostały tłuszcz wlewamy do rondla
  • Wrzucamy marchew, seler oraz cebulę i dusimy pod przykryciem przez ok. 3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy mięso i całość zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy bez przykrycia przez ok. 15 minut
  • Dodajemy groszek, odsączoną kukurydzę oraz pomidory (wraz z sokiem) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy zupę jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Marchew (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Łyżka cedzakowa, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa z brokułu z płatkami migdałowymi i kiełkami

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >

Zupa z warzywami na bulionie jarskim

Marchew, cebulę i por obieramy Do garnka wrzucamy marchew, połowę ilości cebuli, por oraz seler, wlewamy bulion oraz dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (na małym ogniu) Drugą połowę ilości cebuli kroimy w…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…

WIĘCEJ >