fbpx
logo
Szukaj
open close

Rozgrzewająca zupa z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c63c8ac49-eabe-45e9-9c65-4ed8a9392494
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rozgrzewająca zupa z kurczaka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w małą kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Seler kroimy w plasterki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż straci różowy kolor)
  • Następnie przenosimy mięso łyżką cedzakową na talerz
  • Pozostały tłuszcz wlewamy do rondla
  • Wrzucamy marchew, seler oraz cebulę i dusimy pod przykryciem przez ok. 3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy mięso i całość zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy bez przykrycia przez ok. 15 minut
  • Dodajemy groszek, odsączoną kukurydzę oraz pomidory (wraz z sokiem) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy zupę jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Marchew (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Łyżka cedzakowa, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Grillowane steki z soją i imbirem

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dolewamy sos oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do miski (niemetalowej)…

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…

WIĘCEJ >

Zapiekane purée z ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości, ale tak żeby się nie rozpadały) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki odcedzamy i przenosimy…

WIĘCEJ >