fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rozgrzewająca zupa z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-140
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rozgrzewająca zupa z kurczaka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w małą kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Seler kroimy w plasterki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż straci różowy kolor)
  • Następnie przenosimy mięso łyżką cedzakową na talerz
  • Pozostały tłuszcz wlewamy do rondla
  • Wrzucamy marchew, seler oraz cebulę i dusimy pod przykryciem przez ok. 3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy mięso i całość zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy bez przykrycia przez ok. 15 minut
  • Dodajemy groszek, odsączoną kukurydzę oraz pomidory (wraz z sokiem) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy zupę jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Marchew (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Łyżka cedzakowa, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pizza szpinakowa

Do blendera wybijamy jaja, dodajemy szpinak oraz przyprawy i całość blendujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Przygotowujemy kawałki papieru do pieczenia (tyle kawałków papieru ile jest filetów) i…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym łososiem

Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…

WIĘCEJ >