fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1344defa-3ba6-4f22-97c1-49c228fe011c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z warzywami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Paprykę kroimy w paski
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Limonkę kroimy na ćwiartki
  • Sałatę targamy na kawałki
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku i posypujemy przyprawami oraz sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Pomidor koktajlowy (40 g)
  • Groszek zielony (35 g)
  • Papryka zielona (35 g)
  • Rzodkiewka (15 g)
  • Limonka (15 g)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Komosę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pieczarki kroimy…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >

Smoothie z ogórkiem i jarmużem

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >