fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sajgonki ze świeżymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c83421815-f43b-4dbd-92dc-009f4ba894a9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sajgonki ze świeżymi warzywami

Przygotowanie

  • Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki
  • Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem
  • Sałatę rwiemy na części
  • Przygotowujemy miskę z gorącą wodą
  • Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie przez kilka sek.
  • Następnie papier ryżowy przenosimy na talerz (lub deskę), do środka nakładamy wcześniej przygotowane składniki i zawijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy w rulon jak dywan)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sajgonek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Mango (120 g)
  • Awokado (70 g)
  • Papier ryżowy (54 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sałata masłowa (25 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Rozgrzać w garnku łyżkę tłuszczu Wrzucić…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki W miseczce mieszamy składniki na sos:…

WIĘCEJ >