Sajgonki ze świeżymi warzywami
Sajgonki ze świeżymi warzywami
Przygotowanie
- Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki
- Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem
- Sałatę rwiemy na części
- Przygotowujemy miskę z gorącą wodą
- Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie przez kilka sek.
- Następnie papier ryżowy przenosimy na talerz (lub deskę), do środka nakładamy wcześniej przygotowane składniki i zawijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy w rulon jak dywan)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sajgonek.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (180 g)
- Mango (120 g)
- Awokado (70 g)
- Papier ryżowy (54 g)
- Marchew (45 g)
- Sałata masłowa (25 g)
- Sezam biały (20 g)
- Sok z cytryny (3 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni
WIĘCEJ >Domowe enchiladas z wołowiną
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę ze szczypiorkiem osobno, drobno siekamy Pomidory kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, mięso oraz przyprawy (kmin i chili) i smażymy przez…
WIĘCEJ >Kasza gryczana z pieczarkami
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pieczarki i podsmażamy…
WIĘCEJ >