fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sajgonki ze świeżymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c83421815-f43b-4dbd-92dc-009f4ba894a9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sajgonki ze świeżymi warzywami

Przygotowanie

  • Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki
  • Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem
  • Sałatę rwiemy na części
  • Przygotowujemy miskę z gorącą wodą
  • Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie przez kilka sek.
  • Następnie papier ryżowy przenosimy na talerz (lub deskę), do środka nakładamy wcześniej przygotowane składniki i zawijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy w rulon jak dywan)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sajgonek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Mango (120 g)
  • Awokado (70 g)
  • Papier ryżowy (54 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sałata masłowa (25 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy z granolą

Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy granolę i delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Domowe enchiladas z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę ze szczypiorkiem osobno, drobno siekamy Pomidory kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, mięso oraz przyprawy (kmin i chili) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z pieczarkami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pieczarki i podsmażamy…

WIĘCEJ >