fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spring rolls sajgonki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5455b98-6a3f-4377-84a9-1cdbd9cb37bb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spring rolls sajgonki

Przygotowanie

  • Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy.
  • Włoszczyznę kroimy w paski
  • Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie) w ciepłej wodzie, wystarczy wcześniej wlać wrzątek do głębokiego talerza.
  • W dolnej części miękkiego już arkusza kładziemy łyżkę warzyw i kawałek mięsa.
  • Ciasto zawijamy w następujący sposób: najpierw dwie zewnętrzne krawędzie, a następnie od dołu zwijamy w rulon.
  • Spring rolls gotowe.
  • Sajgonki to podsmażone spring rolls. Rozpuszczamy 1 łyżkę tłuszczu na patelni i smażymy do zezłocenia z każdej strony.
  • Sos do polania lub maczania jak w dipie: mieszamy podgrzany miód z musztardą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Sajgonki

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Papier ryżowy (72 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)

Sos

  • Miód lipowy (50 g)
  • Musztarda (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paleo lasagna

Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół” Zaczynamy smażyć mięso W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa  Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >