fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spring rolls sajgonki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-29

Spring rolls sajgonki

Przygotowanie

  • Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy.
  • Włoszczyznę kroimy w paski
  • Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie) w ciepłej wodzie, wystarczy wcześniej wlać wrzątek do głębokiego talerza.
  • W dolnej części miękkiego już arkusza kładziemy łyżkę warzyw i kawałek mięsa.
  • Ciasto zawijamy w następujący sposób: najpierw dwie zewnętrzne krawędzie, a następnie od dołu zwijamy w rulon.
  • Spring rolls gotowe.
  • Sajgonki to podsmażone spring rolls. Rozpuszczamy 1 łyżkę tłuszczu na patelni i smażymy do zezłocenia z każdej strony.
  • Sos do polania lub maczania jak w dipie: mieszamy podgrzany miód z musztardą.

Rady dietetyka

Każdy składnik powinno się przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Sajgonki:

  • 6-8 arkuszy okrągłego papieru ryżowego (zależne od wielkości, wygodniejsze są mniejsze arkusze) (72 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Sos:

  • 2 łyżki miodu pszczelego (50 g)
  • 2 łyżki musztardy (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kiełbasą

Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >