fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spring rolls sajgonki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5455b98-6a3f-4377-84a9-1cdbd9cb37bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Spring rolls sajgonki

Przygotowanie

  • Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy.
  • Włoszczyznę kroimy w paski
  • Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie) w ciepłej wodzie, wystarczy wcześniej wlać wrzątek do głębokiego talerza.
  • W dolnej części miękkiego już arkusza kładziemy łyżkę warzyw i kawałek mięsa.
  • Ciasto zawijamy w następujący sposób: najpierw dwie zewnętrzne krawędzie, a następnie od dołu zwijamy w rulon.
  • Spring rolls gotowe.
  • Sajgonki to podsmażone spring rolls. Rozpuszczamy 1 łyżkę tłuszczu na patelni i smażymy do zezłocenia z każdej strony.
  • Sos do polania lub maczania jak w dipie: mieszamy podgrzany miód z musztardą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Sajgonki

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Papier ryżowy (72 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)

Sos

  • Miód lipowy (50 g)
  • Musztarda (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Duszona brukselka

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy brukselkę, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy przez ok. 7-8 minut (pod przykryciem)

WIĘCEJ >