fbpx
logo
Szukaj
open close

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8cb5595-c278-41f4-8eba-fac9ca4a93f8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski
  • Dodajemy sos sojowy, mieszamy i wkładamy do lodówki na ok. 30-40 minut
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Marchew obieramy i kroimy w słupki
  • Paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • Dodajemy cebulę oraz marchew i podsmażamy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż marchew lekko zmięknie)
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy i mieszamy
  • Przygotowujemy miskę z letnią wodą
  • Każdy płat papieru moczymy w wodzie i od razu wyciągamy na deskę, tak aby lekko przeschły
  • Następnie na każdy płat nakładamy łyżkę farszu i zawijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy w rulon jak dywan)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sajgonek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Papier ryżowy (180 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina z kapustą

Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…

WIĘCEJ >

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

Piekarnik nagrzewamy o temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szynkę kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kładziemy połówki na papier skórą do dołu Awokado posypujemy szynką i…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – ptaszek, sówka i lisek

Ptaszek Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie…

WIĘCEJ >

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >