fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka lodowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1dd46f12-49e8-4456-8f29-31cd09786b45
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka lodowa

Przygotowanie

  • Sałatę kroimy na paski
  • Pomidory kroimy na ćwiartki
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata lodowa (200 g)
  • Pomidor (200 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Olej lniany nierafinowany (50 ml)
  • Rukola (40 g)
  • Oliwki zielone (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z cukinią i pomidorami

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka luizjańska

Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła Po tym czasie fasolę odcedzamy W rondlu zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Wiejski chleb z kminkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem do pieczenia i lekko smarujemy tłuszczem Do miski przesiewamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól, dodajemy przyprawy (kminek) i dokładnie mieszamy Dodajemy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Groch z kapustą

Groch gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 godz. (do miękkości), a następnie odcedzamy Chili i zieleninę drobno siekamy Kapustę drobno szatkujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy nasiona gorczycy oraz przyprawy (kmin rzymski i curry)…

WIĘCEJ >