fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka pekińska

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka pekińska

Przygotowanie

  • Kapustę szatkujemy
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę
  • Do miski (lub szklanki) wlewamy śmietanę oraz sos sojowy, dodajemy musztardę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wrzucamy kapustę, pomidory oraz jaja i całość polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (400 g)
  • Kapusta pekińska (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (30 ml)
  • Musztarda (15 g)
  • Sos sojowy (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony kurczak z ziołami

Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na piersi kurczaka oddzielamy delikatnie palcami skórę od mięsa, nie rwąc skóry Do miski wkładamy…

WIĘCEJ >

Pizza na razowym cieście

Do miski przesiewamy mąki, dodajemy przyprawy (sól) oraz drożdże i mieszamy Dolewamy połowę tłuszczu (oliwy) oraz ciepłą wodę i mieszamy do momentu, aż otrzymamy miękkie ciasto Blat podsypujemy mąką i ugniatamy na nim ciasto przez…

WIĘCEJ >

Francuska zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut (do miękkości) Czosnek (2/3 ilości) obieramy, drobno siekamy i dodajemy do…

WIĘCEJ >

Kruszonka z letnimi owocami

Orzechy drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Blachę lekko smarujemy tłuszczem Następnie układamy na blasze wszystkie owoce, posypujemy cukrem i skrapiamy ekstraktem…

WIĘCEJ >