Sałatka Waldorf

Sałatka Waldorf
Przygotowanie
- Seler kroimy na małe kawałki i przenosimy do miski
- Jabłka kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy orzechy i mieszamy
- Do osobnej miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy sos do miski z selerem i ponownie dokładnie mieszamy
- Sałatę kroimy na kawałki i rozkładamy na talerzach, a na wierzch nakładamy mieszankę z selerem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Sałata lodowa (400 g)
- Jabłko (360 g)
- Jabłko winne (180 g)
- Orzech laskowy (100 g)
- Majonez (100 g)
- Jogurt naturalny (100 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.