fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka Waldorf

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc30cf000-9db9-465f-abf7-c55203e9bab2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka Waldorf

Przygotowanie

  • Seler kroimy na małe kawałki i przenosimy do miski
  • Jabłka kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy orzechy i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy sos do miski z selerem i ponownie dokładnie mieszamy
  • Sałatę kroimy na kawałki i rozkładamy na talerzach, a na wierzch nakładamy mieszankę z selerem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata lodowa (400 g)
  • Jabłko (360 g)
  • Jabłko winne (180 g)
  • Orzech laskowy (100 g)
  • Majonez (100 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladowe mleko

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego. Miksujemy do powstania pianki (ok. 3 minuty) i podajemy.

WIĘCEJ >

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cukinię z kiełbasą kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki po toskańsku

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym Następnie skrapiamy tłuszczem, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut Po tym czasie ściągamy…

WIĘCEJ >