Sałatka waldorf
Sałatka waldorf
Przygotowanie
- Jabłko kroimy w kostkę (pestki usuwamy), wrzucamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny
- Kulki winogrona kroimy na pół i dodajemy do miski
- Orzechy drobniej siekamy i dodajemy do miski
- Seler kroimy na kawałki, dodajemy do miski i całość mieszamy
- Następnie dodajemy do miski majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy
- Sałatkę rozkładamy do misek i wplątujemy w nią liście sałaty
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Seler naciowy (190 g)
- Jabłko (180 g)
- Winogrono czerwone (140 g)
- Orzech włoski (60 g)
- Majonez (50 g)
- Sałata masłowa (40 g)
- Cytryna (40 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.