fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z brzoskwiami i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfa92621b-e64b-4c1a-988c-03f2397f3331
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z brzoskwiami i orzechami

Przygotowanie

  • Brzoskwinię kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
  • Do miski wrzucamy wszystkie składniki (poza serem), skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i delikatnie mieszamy
  • Na wierzch sałatki kruszymy ser i rozkładamy sałatkę na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brzoskwiniami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukola (160 g)
  • Brzoskwinia (160 g)
  • Borówka (100 g)
  • Orzech pekan (60 g)
  • Ser feta (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy owoce w cienkie plasterki Wszystkie owoce wkładamy do zamrażarki na ok. 30 (…)

WIĘCEJ >

Brzoskwinie z kruszonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem Owoce kroimy na pół i usuwamy pestki, a (…)

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy z imbirem

Brzoskwinię kroimy na kawałki (pestki usuwamy) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Z wanilii wydłubujemy ziarenka Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym

Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z (…)

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. (…)

WIĘCEJ >