fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ddf93bc-c960-42be-9dc3-3430eabdb857
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

Przygotowanie

  • Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy owoce w cienkie plasterki
  • Wszystkie owoce wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut (zostawiamy odrobinę owoców do dekoracji)
  • Jogurt przelewamy do dzbanka (lub innego naczynia) i wkładamy do zamrażarki na ok. 20 minut
  • Owoce wrzucamy do blendera, dodajemy zmrożony jogurt, dolewamy mleko oraz sok z pomarańczy i całość dokładnie blendujemy
  • Powstałe frappé przelewamy do szklanek i dekorujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jogurt kokosowy bez cukru (200 g)
  • Brzoskwinia (170 g)
  • Malina (100 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Zielony koktajl porowy

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

WIĘCEJ >

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu Wszystko posypujemy wiórkami i chią

WIĘCEJ >

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >