fbpx
logo
Szukaj
open close

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ddf93bc-c960-42be-9dc3-3430eabdb857
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

Przygotowanie

  • Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy owoce w cienkie plasterki
  • Wszystkie owoce wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut (zostawiamy odrobinę owoców do dekoracji)
  • Jogurt przelewamy do dzbanka (lub innego naczynia) i wkładamy do zamrażarki na ok. 20 minut
  • Owoce wrzucamy do blendera, dodajemy zmrożony jogurt, dolewamy mleko oraz sok z pomarańczy i całość dokładnie blendujemy
  • Powstałe frappé przelewamy do szklanek i dekorujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jogurt kokosowy bez cukru (200 g)
  • Brzoskwinia (170 g)
  • Malina (100 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pomidorki koktajlowe z patelni

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) grubo siekamy Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz…

WIĘCEJ >

Polędwica z pastą awokado

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dolewamy połowę soku z limonki oraz tłuszcz i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…

WIĘCEJ >

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem Spróbować…

WIĘCEJ >