Koktajl brzoskwiniowy z imbirem
Koktajl brzoskwiniowy z imbirem
Przygotowanie
- Brzoskwinię kroimy na kawałki (pestki usuwamy)
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
- Z wanilii wydłubujemy ziarenka
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia koktajli.
Autor
Lista składników
- Mleko sojowe (500 ml)
- Brzoskwinia (200 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Imbir korzeń (10 g)
- Wanilia – laska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Barszcz ukraiński
Do garnka wkładamy kości oraz mięso, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 1 godz. Następnie przecedzamy bulion i oddzielamy mięso od kości Na patelnię wrzucamy ćwikłę, dodajemy tłuszcz (oliwę), cukier oraz przecier pomidorowy i całość…
WIĘCEJ >Gulasz z kurczaka i soi
Soję wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 6 godz. Po tym czasie odcedzamy soję i rozcieramy w palcach namoczone ziarna, aby usunąć z nich łuski Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do…
WIĘCEJ >Koktajl brzoskwiniowo-malinowy
Do miski wlewamy jogurt z mlekiem, dokładnie mieszamy i wstawiamy miskę na ok. 1 godz. do zamrażarki (mieszanka powinna być dobrze schłodzona, ale nie zamrożona) Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki…
WIĘCEJ >Pomidorowa focaccia z pesto
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Czosnek obieramy i kroimy w plastry Chili kroimy w plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy pomidory, czosnek oraz chili, dodajemy odrobinę tłuszczu…
WIĘCEJ >