fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl brzoskwiniowy z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c34aab809-021b-4098-913e-715153afcd76
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Koktajl brzoskwiniowy z imbirem

Przygotowanie

  • Brzoskwinię kroimy na kawałki (pestki usuwamy)
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Z wanilii wydłubujemy ziarenka
  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia koktajli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko sojowe (500 ml)
  • Brzoskwinia (200 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Barszcz ukraiński

Do garnka wkładamy kości oraz mięso, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 1 godz. Następnie przecedzamy bulion i oddzielamy mięso od kości Na patelnię wrzucamy ćwikłę, dodajemy tłuszcz (oliwę), cukier oraz przecier pomidorowy i całość…

WIĘCEJ >

Gulasz z kurczaka i soi

Soję wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 6 godz. Po tym czasie odcedzamy soję i rozcieramy w palcach namoczone ziarna, aby usunąć z nich łuski Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do…

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowo-malinowy

Do miski wlewamy jogurt z mlekiem, dokładnie mieszamy i wstawiamy miskę na ok. 1 godz. do zamrażarki (mieszanka powinna być dobrze schłodzona, ale nie zamrożona) Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki…

WIĘCEJ >

Pomidorowa focaccia z pesto

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Czosnek obieramy i kroimy w plastry Chili kroimy w plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy pomidory, czosnek oraz chili, dodajemy odrobinę tłuszczu…

WIĘCEJ >