fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z gruszkami i gorgonzolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47a3c43e-a2c8-4f9e-bf9a-108d86cccbd8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z gruszkami i gorgonzolą

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy miód i dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy
  • Gruszki kroimy w cienkie cząstki i przenosimy do miski
  • Dodajemy pokruszony ser, oraz sałaty i delikatnie mieszamy
  • Przed podaniem polewamy sałatę dressingiem i posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Sałatkę możesz opcjonalnie posypać orzechami np. włoskimi.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gruszka (260 g)
  • Ser Gorgonzola (200 g)
  • Rukola (150 g)
  • Sałata roszponka (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z ziemniaków z ziołami

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 25 minut (do miękkości) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dolewamy tłuszcz i ocet,…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju. Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – miś z owocami

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Następnie smażymy małe kółka i…

WIĘCEJ >

Zupa z „gołąbkami”

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >