fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z gruszkami i gorgonzolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47a3c43e-a2c8-4f9e-bf9a-108d86cccbd8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z gruszkami i gorgonzolą

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy miód i dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy
  • Gruszki kroimy w cienkie cząstki i przenosimy do miski
  • Dodajemy pokruszony ser, oraz sałaty i delikatnie mieszamy
  • Przed podaniem polewamy sałatę dressingiem i posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Sałatkę możesz opcjonalnie posypać orzechami np. włoskimi.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Gruszka (260 g)
  • Ser Gorgonzola (200 g)
  • Rukola (150 g)
  • Sałata roszponka (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – sówka

Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >

Pudding gryczany

Do miski wsypujemy mąkę, kakao oraz cynamon, dodajemy skórkę pomarańczową, miód oraz połowę ilości mleka i całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę Drugą połowę mleka wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Przygotowaną masę wlewamy…

WIĘCEJ >

Jaglanka z mlekiem kokosowym

kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, można posypać ulubionymi dodatkami

WIĘCEJ >

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >