fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05473e1b-6864-4f3b-a8cf-404e84608826
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski z komosą
  • Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do miski z komosą
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do miski z komosą
  • Do miski z komosą dodajemy pestki dyni oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz (oliwę) oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Pestki dyni obrane (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki dziecięce – sówka i rakieta z serem

Sówka Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >

Ziołowe paluszki ziemniaczane

Chili drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm i przenosimy do miski Do osobnej…

WIĘCEJ >

Jaja z boczkiem i z awokado

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja, przyprawiamy i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >