fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05473e1b-6864-4f3b-a8cf-404e84608826
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski z komosą
  • Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do miski z komosą
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do miski z komosą
  • Do miski z komosą dodajemy pestki dyni oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz (oliwę) oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Pestki dyni obrane (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Leczo z cukinią i bakłażanem (bez mięsa)

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Papryki, bakłażana i cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Owsianka – kotek z owocami

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >