Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy
Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy
Przygotowanie
- Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
- Cebulę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski z komosą
- Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do miski z komosą
- Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do miski z komosą
- Do miski z komosą dodajemy pestki dyni oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i całość dokładnie mieszamy
- Do osobnej miski wlewamy tłuszcz (oliwę) oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
- Komosa ryżowa biała (150 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Pestki dyni obrane (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.