fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-331
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski z komosą
  • Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do miski z komosą
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do miski z komosą
  • Do miski z komosą dodajemy pestki dyni oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz (oliwę) oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Pestki dyni obrane (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tosty z awokado i jajem

Awokado obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski, a następnie ugniatamy widelcem na papkę Kromki chleba pieczemy w tosterze Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia…

WIĘCEJ >

Rosół drobiowy

Kurę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 2 godz. W osobnym garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy kurę, zagotowujemy i wylewamy wodę Marchew, seler, pietruszkę oraz por obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Klopsy z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy cebulę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy małe pulpety W garnku zagotowujemy wodę Do gotującej się wody wkładamy pulpeciki…

WIĘCEJ >

Kapuśniak wegański

Kapustę pokroić w drobną kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka Dodać pomidory z puszki Lekko posolić i popieprzyć Dodać kminek,…

WIĘCEJ >