Sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków
Sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy, kroimy każdego ziemniaka na 8 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Buraki kroimy w słupki o wielkości ok. 0,5 cm
- Ogórki kroimy w kostkę
- Szczypiorek siekamy
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Możesz dodać do sałatki więcej ulubionych warzyw np. brokuły.
Autor
Lista składników
- Batat (600 g)
- Burak ugotowany (200 g)
- Ogórek kiszony (200 g)
- Rukola (20 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Musztarda (10 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.