Sałatka ze szpinakiem, awokado, jajkiem i ogórkiem
Sałatka ze szpinakiem, awokado, jajkiem i ogórkiem
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-8 minut (na twardo)
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Do miski wkładamy wszystkie warzywa
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupki (jak ostygnie) i kroimy na kawałki
- Następnie dodajemy jajo do sałatki i lekko mieszamy
- Wierzch sałatki polewamy jogurtem, posypujemy przyprawami i sezamem, po czym ponownie lekko mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Szpinak (100 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Awokado (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Jogurt naturalny (50 g)
- Sezam biały (5 g)
- Sezam czarny (5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.